Jornada Solidària

Realitzat per: Eduard Barrionuevo, Daniel Navarro, Alejandro Martín, Noemí Martín i Alberto Quijorna
Boet Contra la Fam
2014
Tweets por @Boet_Fam

Durant dues setmanes l''Institut Pla d'en Boet (actual Institut Laia l'Arquera) va organitzar una recollida d'aliments, en la que alumnes i professors van portar aliments que després es van portar a la Fundació Sant Joaquim.

Gràcies a aquesta recollida, l'Institut va poder portar més de 210 Kg al menjador social de la Fundació. En la visita a la Fundació Josep Maria, voluntari del menjador desde fa més de 15 anys, va explicar als alumnes i professor que van anar el treball social que realitza la Fundació a la ciutat, a més d'ensenyar les instal·lacions.

A més d'aquesta gran recollida d'aliments, tots els alumnes van poder participar en diverses activitats amb un objcetiu solidari. Per una part es va organitzar una Gran Gimcana a l'exterior de l'Institut, on els alumnes de 1r i 2n d'ESO van gaudir d'una bona estona. I per l'altres es van realitzar dos torneigs de futbol: els de 1r i 2n d'ESO (que es va jugar a la pista exterior de l'Institut) i els de 3r i 4t d'ESO (que es va jugar al camp de futbol del PSV).

Però perquè els alumnes entenguessin el missatge solidari de la Diada Boet Contra la Fam i perquè poguessin participar en aquestes activitats havien de portar almenys un aliment, un preu molt solidari.

Finalment, l'equip guanyador del torneig de 3r i 4t d'ESO va poder jugar un partit contra els professors del centre. Aquest partit va ser com un premi simbòlic per haver participat activament a la Jornada Solidària.

Flashmob

La diada Boet Contra la Fam va realitzar les activitats següents:
Recollida d'Aliments
Activitats esportives solidàries
L'Institut Laia l'Arquera (Mataró) continua la seva lluita contra la fam. Per això, dins de les activitats d'Aprenentatge i Servei que realitza, el centre ha organitzat ja dues Jornades Solidàries "Boet Contra la Fam". En aquestes jornades tots els alumnes i professors del centre van participar en diverses activitats relacionades amb la lluita contra la fam. Així, la Diada solidària té com a objectiu donar un clar missatge de solidaritat als alumnes, gent del barri i a la ciutat sencera!
"Un cotxe ple de solidaritat"
I l'altre activitat massiva va ser la gravació d'un dels Falshmobs més solidaris. Tots els alumnes i professors van ballar al ritme de Seguiremos, de Macaco. Pots veure'l aquí:
Jornada 2015
Jornada 2014

Després de l'èxit de l'any passat l'Institut Laia l'Arquerade Mataró va celebrar el 27 de març la seva Segona Jornada Solidària "Boet Contra la Fam".

Una de les novetats més significatives d'aquesta nova edició "Boet Contra la Fam" va ser la implicació dels alumnes de l'Escola Angeleta Ferrer, Camí del Mig, Camí del Cros, Joseo Montserrat i Torre Llauder, cinc escoles de primària properes a l'institut. La participació d'aquestes escoles va centrar-se sobretot en la Gran Recollida d'aliments per a la Fundació Sant Joaquim. Els alumnes de sisè d'aquestes cinc escoles van treballar amb els alumnes de quart d'ESO de l'institut Laia l'Araquera en la elaboració de cartells per anunciar la Jornada Solidària.

La Jornada va començar a les 9:00 del matí, quan els alumnes del centre van gaudir d'activitats esportives organitzades pels alumnes de batxillerat. El preu d'aquestes activitats és molt solidari: almenys un aliment per participar a la gran recollida.

Més tard, cap a les 10:00 del matí, un grup d'alumnes i professors de l'Institut, acompanyats d'altres alumnes i professors de les cinc escoles de primària que van treballar amb els alumnes de quart i que han participat a la recollida d'aliments, van portar tota la recol·lecta a la Fundació Sant Joaquim de Mataró. Més de 700 Kg, un nou récord!

Amb aquesta iniciativa es va voler implicar als més joves. Donem les gràcies per la vosra ajuda!
Cartell de la Jornada Solidària
Finalment, per acabar aquesta Segona Jornada Solidària, els alumnes van gravar un gran Flashmob a la pista del centre al ritme més "Happy".
A més, aquests mateixos alumnes van haver d'explicar a tots els companys de les seves escoles en que consistia la Jornada, per poder així participar-hi.
...